MIX d.o.o. l Trgovina z gradbenim materialom l Trgovina z instalacijskim materialom 
Izdelkov: 0
Znesek: 0.00EUR
 

VELIKA IZBIRA GRADBENEGA MATERIALA

V podjetju MIX d.o.o. vam nudimo:

Gradbeni material
Instalacijski material
Orodje
Svetovanje pri nakupu in gradnji

MIX d.o.o. l Prodaja gradbenega materiala

KOTLI NA PELETE                    

 

Nudimo vam veliko izbiro kotlov na pelete (možnost subvencije),
kotli na pirolizo, kotli na polena, kotli na plin, kotli na olje


MIX d.o.o. l ogrevanje l kotli l kotli na pelete

                                                RAZPRODAJA RAHLO
                                                  POŠKODOVANIH
                                                     RADIATORJEV POPUST
                                                 
do -60%
                                  Za več infomacij pokličite na 01/513-13-52
 

Kategorije

 

Informacije

 

Aktualno

več
 

Strokovnjak svetuje

Izolacija podstrešja


Pozdravljeni! Rad bi izoliral nepohodno podstrešje in sicer tako, da bi na obstoječe betonsko ploščo položil Ursa DF 40. Izolacijo bi položil na preklade. Hiša se nahaja na primorskem kjer je poleti zelo toplo. Streha nima nobene izolacije in je zato poleti na podstrešju vroče. Zanima me naslednje: -debelina izolacije, ki bi bila naprimernejša, -ali je potrebno dati PVC/paropropustno folijo pod/na izolacijo.

Za izvedbo kvalitetne izolacije betonske plošče proti podstrehi bi vam predlagal namesto izolacije DF 40, signorol SF 35. Razlika med tema dvema izolacijama je v gostoti materiala kar se občuti na času toplotnega preboja, ki je pri gostejših materialih bistveno daljši. Še večjo gostoto pa imajo izolacije iz kamene volne v obliki plošč (Doorock).

Debelina izolacije ki se projektira pri nizkoenergijskih objektih presega debelino 25cm. Odločitev je vaša, predlagal vam bi vsaj 20cm boljše (SF 35 ali Doorock ).

Folija pod izolacijo ni potrebna, ker jo tvori že betonska plošča, Zgoraj pa je folija priporočljiva kot mehanska zaščita proti mrčesu ali pri močno prezračevanih podstrehah zaradi odpihavanja vlaken.Zamenjava tegole


Trenutno imam na hiši strešno kritino kanadsko tegulo. Streha je dvakrat deskana, vmes je zračni tunel. Zanima me ali je tako pripravljena osnova primerna za vašo strešno kritino, oziroma kaj je potrebno spremeniti?

Strešine pokrite s tegolo in podlago po vašem opisu so odlična osnova za rekonstrukcijo s pločevinasto kritino EVERTILE.

Na tegolo se po špiravcih vzdolžno položijo letve 8/5, ki tvorijo prezračevalni kanal, na te prečno letve 4/5, ki so podlaga za montažo kritine Evertile.

Eko jeklene strešne kritine Evertile s posipom imajo poleg številnih prednosti pred ostalimi kritinami še 50 letno garancijo na prerjavenje.Izolacija mansarde s stekleno volno Ursa


Urejam si bivalno mansardo in imam 10 cm prostora za izolacijo med špirovci, potem pa mislim dati še 16 cm izolacije, preden bom to pokril z gips ploščami. Kateri tip izolacije mi svetujete?

Najboljša rešitev vaše toplotne izolacije podstrešnega stanovanja je z Ursino izolacijo SF 35 v obeh plasteh (10+16cm). Eventuelno bi se odločil za varianto SF 10cm med špirovce in DF nad gips ploščami.

Predlog utemeljujem z dejstvom, da je Ursa SF 35 boljši toplotni izolator (lambda SF je 0,035, lambda za DF je 0,040) kar pomeni da bo prihranek iz naslova toplotnih izgub hitro povrnjen. Še pomembneje je, da SF vsled drugačne strukture vlaken v plošči, omogoča enostavno vpenjanje med špirovce (izolacija stoji sama). Izolacija SF se iz prejšnjega razloga ne seseda. Ursa SF je boljša v primerjavi z DF tudi v smislu toplotnega preboja (čas prehoda toplote skozi maso je daljši pri SF).Nadstrešek pri hiši z jekleno strešno kritino METROSHINGLE


Imam namen napraviti nadstrešek pri hiši cca. 3 x 5 m. Zanima me minimalni naklon strehe za kritino METROSHINGLE in če je potrebno urediti prezračevanje? Pod letvami bodo OSB plošče, na njih pa prilepljen stiropor in strop bo prevlečen z demit fasado.

Glede na vaše želje in izbor kritine, vam podajamo sledeči predlog:

1. kritina Metroshingle se polaga na poletvano ali podeskano površino, naklon naj bo 30stopinj ali več. Če te možnosti ni, si lahko izbirate med ostalimi modeli pločevinaste kritine s cink aluminij zaščito in posipom iz naravnega granulata ( Metrobond, Metroklasik, Metroshake, Metroroman), ki se polagajo od 12 stopinj dalje.
2. letve za montažo kritine so 4/5
3. obvezen je prezračevalni kanal ki ga tvorijo letve 8/5 ali 6/5 položene po špirovcih
4. pod letvami je paropropustna strešna folija
5. folija je lahko položena na OSB plošče po vašem predlogu
6. stiropor lepljen na OSB plošče je dober izborZakaj se okna rosijo in kakšni so ukrepi za zmanjšanje le-tega?


Para je produkt vsakdanjega življenja. Vlaga nastaja pri kuhanju, pomivanju, tuširanju, likanju, sušenju perila, pospravljanju itd. Tudi človek doprinašša povečanju zračne vlage, saj s potenjem v spanju izloči pribljižno 1,5l tekočine. Ob različnih temperaturah vsrka zrak turi različno količino vlage. Višja je temperatura, več vlage lahko zrak v bivalnih prostorih vsrka. Gre za tako imenovano relativno vlago. Ko se nasičen zrak ohlaja, nastaja kondenz, ki je najbolj izrazit na najhladnejših površinah. Ta se nam pogosto pojavlja tudi v avtomobilskih kabinah, če zunaj dežuje. Kljub odlični izolaciji naših strešnih oken FAKRO, so njihova stekla pogosto najhladnejša površina v prostoru. POZOR: Posebna visoka zračna vlaga je pri novogradnjah in temeljitih gradbenih prenovah oz. remontih. Nahaja se povsod, v tlakih, zidovih, ometih, oplesku, tapetah itd.UKREPI ZA ZMANJŠANJE KONDENZA


1. PRAVILNO ZRAČENJE S temeljitim zračenjem najhitreje zamenjamo zrak v prostoru. Okna in vrata povsem odpremo za 5-10 minut. S tako ustvarjenim prepihom omogočimo, da v prostoru svež, suh zunanji zrak zamenja notranji, z vlago nasičen zrak.

2. ZRAČNIK Odprite zračnik na oknu FAKRO, ki je vgrajen v okenskem okvirju. Zračnik omogoča stalen dostop zunanjega svežeha zraka tudi če je okno povsem zaprto.

3. ENAKOMERNO OGREVANJE V mrzlih mesecih so konstantne temperature zelo pomembne. Če je le mogoče, skrbite za enakomerno ogrevanje, brez izrazitega zmanjševanja nočne temperature.

4. ZMANJŠEVANJE PARE Da zrak v bivalnih prostorih ne bil preveč vlažen, preprečite nastanek pare. Pri kuhanju ali recimo tuširanju prižgite ventilacijske naprave, če jih nimate pa ODPRITE OKNA.

5. PRAVILNA NAMESTITEV GRELNIH TELES Pravilna namestitev grelnih teles bistveno zmanjša nastanek kondenza. Njihova montaža pod okni je najboljša. Kroženje toplega zraka ob oknu močno zmanjšuje nastanek kondenza. Če imate okna pri tej poziciji grelnih teles spodaj vgrajeno palico, priporočamo režo (zračni prostor) med prednjim robom okenske police in zadnjim robom grelnega telesa. Talno ogrevanje ne omogoča kroženje zraka ob oknu, zato pri preprečevanju kondenza ni tako učinkovito. Uspeh ukrepov pri odpravi kondenza je odvisen od izpolnitve naslednjega predpogoja: strešna okna morajo biti -PRAVILNO MONTIRANA in DOBRO IZOLIRANA.Montaža steklenih zidakov, prizem

MONTAŽA po sistemu: SUHOMONTAŽNI SISTEM SOLARIS QUICKTECH SYSTEMa) Splošno:

Delo se izvaja suhomontažno in je zelo hitro, tudi izvedba v samogradnji.

Možna je izvedba v finalno končanih prostorih. Izvaja se brez uporabe vode ali mokrih postopkov.

Enostavno se vgrajuje v klasične gradbene elemente ali v suhomontažne-gips elemente.

NI možna izvedba sten v loku.

Prostostoječe stene (samo 2x stična linija ploskev), max.dimenzij do 140x220 cm. (horizontalna smer skritih nosilnih PVC letev)

Izvedba v strop vpetih sten, max.dimenzije do višine 350 cm, dolžine stene glede na »razpredelnico«

(vertikalna smer skritih nosilnih PVC letev, sidrano v strop)


b) Izvedba:

Na trdno in pravokotno talno in stensko podlago se s pomočjo lepila v kartuši in »silikon« pištole prilepi vodilno PVC ( kos dolžine npr. 1 m1) profilirano letev, ki nudi distanco in vezni člen.

( V primeru , da v tlaku ali steni ni »podometne« instalacije-samo zaradi hitrejšega dela- predlagamo rahlo sidranje PVC profilne letve)

Na letev se prilepi prizma, vertikalno se prilepi krajša ( 19 cm) PVC profilirana letev, nato prizma…

Ko se konča horizontalna vrsta, se prilepi vodilna horizontalna ( kos dolžine npr. 1 m1) PVC letev in ponovni postopek.

Lepilo se hitro suši.

Po končanju del, se naslednji dan izvede klasična zapolnitev fug, s kvalitetnimi fugirnimi masami, ali kitanje s kvalitetnimi sanitarnimi nevtralnimi kiti.Nekaj nasvetov za lažjo izbiro strešnega okna po katalogu!


1. Na strani 12 je prikazana bistvena razlika Fakro oken.
vednos kljuka spodaj, vedno ( razen pri TERMO oknu) zračni kanal zgoraj)

2. Na strani 10 in 11 prikazana večina strešnih oken
a) Tip oz izolativnost stekla ( vse 1,00, razen TERMO, ki je 0,5 W/m2K)
b) Izolativnost celega okna ( lesena okna 1,4, PVC okna z oznako PTP-V ali PPP so izolativna 1,5, ter lesena TERMO okna ki so izolativna 0,9 W/m2K
c)Zračni kanal. Vsa okna imajo velik zračni kanal, Osnovni tip FTS-V ima mali kanal, tip TERMO nima zračnega kanala
d) tesnila in zaščita materiala:
Izdelki imajo različno število tesnil in zaščit ( glej katalog)
lesena , belo zaščitena okna so vedno 4x beli polyuretan
e) dimenzije
KO si izberete TIP okna na strani 10 ali 11, najdite odgovarjajoč tip okna na naslednjih straneh ( npr. za FTS-V, na strani 13), kjer je spodaj navedene serijske dimenzije oken.
Za določitev širine okna:Med špirovci je običajno levo/desno vsaj 1 cm prostora za izolacijo
Za določitev višine okna: Spodaj vertikalna finalna špaleta, zgoraj enako horizontalna ( ne pozabite na min. 5 cm za gips oblogo stropa)

POZOR toplotna izolacija špalet, po možnosti radiator pod oknom.


3. Na strani 26 so prikazane obrobe za vgradnjo POSAMIČNEGA ( 1 kos) okna, kar odvisno od tipa kritine
Za naročanje je dovolj podatek o TIPU kritine ( opečni zareznil, valoviti salonit, tegola...)
Na strani 29 so prikazane obrobe za primer, kjer predvidevamo vgradnjo več oken skupaj

4. Na strani 30, prikaz zunanjih senčil.Priporočam AMZ št. 090

5. Notranja senčila in oprema so na strani 31 do 36

6. Garancija za strešna okna je 5 let ( glej garancijske pogoje na strani 43)
Na strani 37 navajamo dodatne montažne pripomočke.Priporočam nabavo in montažo Paropropustnega priklopa XDP in Parne zapore XDS, kar vam nudi skupno 10 letno garancijo za strešno okno Fakro.

7. Na straneh 38 do 42 so prikazani še ostali artikli Fakro ( npr. izhodi na streho, svetlobniki, podstrešne stopnice, kolektorji, podstrešna vratica)
Nadaljuj
 

 

MIX d.o.o.

Stegne 15
1000 Ljubljana
ID št. za DDV: SI45586616
Matična št.: 5305802000
Zavezanec za DDV: DA
01 513 13 46
01 513 13 49
info@mix.si