MIX d.o.o. l Trgovina z gradbenim materialom l Trgovina z instalacijskim materialom 
Izdelkov: 0
Znesek: 0.00EUR
 

VELIKA IZBIRA GRADBENEGA MATERIALA

V podjetju MIX d.o.o. vam nudimo:

Gradbeni material
Instalacijski material
Orodje
Svetovanje pri nakupu in gradnji

MIX d.o.o. l Prodaja gradbenega materiala

KOTLI NA PELETE                    

 

Nudimo vam veliko izbiro kotlov na pelete (možnost subvencije),
kotli na pirolizo, kotli na polena, kotli na plin, kotli na olje


MIX d.o.o. l ogrevanje l kotli l kotli na pelete

                                                RAZPRODAJA RAHLO
                                                  POŠKODOVANIH
                                                     RADIATORJEV POPUST
                                                 
do -60%
                                  Za več infomacij pokličite na 01/513-13-52
 

Kategorije

 

Informacije

 

Aktualno

več
 

Fakro
         FAKRO CENIK   I   SEZNAM FAKRO MONTERJEV       


In je rekel: »Naj bo svetloba!«

 
A brez strešnih oken Fakro, bi vse ostalo le pri besedah. Vrhunska, tehnološko dovršena ter zavidljivo toplotno in zvočno izolativna strešna okna, izdelana iz najboljših materialov, z bogato dodatno opremo – veliko izbiro senčil, opcijskim električnim ročnim ali daljinskim krmiljenjem, senzorji za veter, dež, protipožarnimi senzorji ter patentiranim sistemom izbirnega odpiranja PreSelect, ustvarijo veselo delovno in bivalno vzdušje v še tako temačni mansardi. Meje prostora kar nekako izginejo.


In je svetloba.


Ker se v Fakru zavedajo pomembnosti naravne svetlobe za življenje, so svoja okna konstrukcijsko in oblikovno zasnovali tako, da kljub upoštevanju standardnih zunanjih mer, v vaš življenjski prostor dovajajo 6% več svetlobe, kot tržno primerljiva konkurenčna strešna okna.

Edinstveno domišljen, intelitenten prezračevalni sistem samodejno prilagaja pretok zraka skozi prezračevalne reže v hladnem in vetrovnem vremenu, s čimer varčuje z vašo energijo. Samo pri Fakru.

Seveda pa strešna okna in line niso vse, čemur v Fakru posvečajo svojo pozornost. Svojo ponudbo, namenjeno udobnemu in racionalnemu izkoriščanju podstrešnih prostorov, nadgrajujejo tudi s pestro ponudbo podstrešnih stopnic.

Ker pa se v življenju bolj ali manj vse vrti okoli svetlobe, ponujajo v Fakru tudi cevaste svetlobnike, ki v vaše notranje prostore (podstrešne, etažne, kletne) pripeljejo naravno, sončno svetlobo.

Bogata ponudba proizvajalca Fakro je predstavljena na naslednjih straneh.

TEHNIČNE LASTNOSTI

 

fAKRO

LESENI DELI

Leseni deli strešnih oken FAKRO so izdelani iz najkvalitetnejšega, skrbno izbranega, gosto raščenega borovega lesa, ki raste visoko na severu Evrope. Leseni elementi so večkratno lepljeni, tako so bolj čvrsti in kljub različnim vremenskim vplivom ostanejo ravni ter stabilni. Nevarnost zvijanja ali drugačnih deformacij je povsem izključena. Lepljenje je zasnovano tako, da lepilni spoji v notranjosti okna niso opazni. Vidni deli okna imajo notno strukturo lesa, so gladki in na pogled nadvse prijetni. Pred dokončno zaščito je les globinsko vakuumsko impregniran z osnovnim zaščitnim premazom, ki sega do 1 cm v globino. Končno površinsko zaščito zagotavlja lesu večkratno lakiranje z okolju prijaznimi brezbarvnimi in belimi laki.

Zaradi izredno dobre globinske in večkratne površinske zaščite je les zelo odporen na vplive iz okolja, enostavno ga čistimo in ne zahteva pogostega vzdrževanja. Pri morebitnem naknadnem lakiranju ni bojazni, da bi prebrusili osnovno impregnacijo. Z zunanje strani pa so vsi leseni elementi prevlečeni z ALU pobarvano pločevino po RAL 7022. Na voljo so tudi druge pločevine in sicer baker ter titancink.

Poleg strešnih oken z lesenimi okvirji in krili nudi proizvajalec tudi moderna plastična okna iz vlečenih PVC profilov.


Zasteklitev Fakro


ZASTEKLITEV

Vgrajena so termoizolacijska stekla, izdelana po trenutno najsodobnejši tehnologiji. Polnjena so z izolacijskim plinom argonom ali s še boljšim kryptonom. Poleg standardnih stekel s kaljenim zunanjim steklom so na voljo še zasteklitve s posebnimi stekli:
fotosenzibilna
reflekcijska
samočistilna
UV zaščitna
visokovarčna termo (U=0,5 W/m²K)
zvočno izolacijska (Rw=38dB)
protivlomna

 

KONSTRUKCIJA

Čeprav imajo okna FAKRO vgrajene bolj masivne lesene elemente, kot ostala primerljiva okna na tržišču, zagotavljajo za 6% večjo svetlobno površino. Svetloba je pomembna v vseh prostorih, še toliko bolj pa v podstrešnih prostorih.

Sistem dvojnega odpiranja upravljamo enoročno, brez težav. Pri delovanju ene funkcije je druga izključena, fiksna.

Novost pa je AVTOMATSKI ZRAČNIK, ki omejuje vdor mrzlega zraka ob hladnem in vetrovnem vremenu. Samodejno namreč regulira pretok zraka, glede na vremenske razmere.

Izredna varčnost tudi s faktorjem U=1,0 W/m²K (EN 674)


IZDELAVA

Kakovosti daje FAKRO zelo veliko pozornost. Kakovost materialov in svojo montažo kontrolirajo dnevno v svojih ustrezno urejenih laboratorijih. Vsak izdelek je opremljen z evidenčno tablico, iz katere je razviden datum proizvodnje in kontrole. Vsa okna so laboratorijsko preizkušena in ustrezajo evropskim normam EN ISO 12567-2 in 14351-1.

Zaobljeni robovi na lesenih, plastičnih profilih in tudi kovinskih elementih, moderno okovje, gladko obdelane površine dajejo oknu prijeten videz.PRIPOMOČKI ZA UPRAVLJANJE


  ROČNO UPRAVLJANJE
Teleskopska palica ZST
•  omogoča odpiranje in zapiranje okna
•  omogoča upravljanje notranjih senčil ARS, ARP, ARF, AJP in APS
•  nastavljiva dolžina od 119 - 218 cm, z uporabo podaljška ZSP pa do 330 cm.
Palica ZSZ
•  omogoča upravljanje zunanjega rolorja AMZ
•  standardna dolžina 150 cm
•  vsak rolo AMZ vsebuje v paketu palico dolžine 80 cm

Varnostna ključavnica ZBL
•  preprečuje nekontrolirano odpiranje oken, zato zagotavlja popolno varnost našim najmlajšim
•  možna namestitev na vsa strešna okna na spodnjem delu okenskega okvirja
  ELEKTRIČNO UPRAVLJANJE
Določeni modeli oken Fakro so predpripravljeni za opcijsko nadgradnjo z električnim pogonom. Pripomočki za električno upravljanje omogočajo upravljanje omogočajo upravljanje tako z okni (odpiranje, zapiranje), kot tudi z zunanjimi in notranjimi senčili. Dodatno jih lahko funkcijsko nadgradite še s senzorji za dež, veter, dim, kar še dodatno prispeva k bivalnem ugodju.

Elektro paketi vseh konfiguiracij so na voljo v ročni ali daljinski izvedbi.


PODSTREŠNE STOPNICES podstrešnimi stopnicami FAKRO enostavno in varno dostopamo na podstrešje.
Imajo 3 osnovne sestavne dele:
•  okvir
•  pokrov
•  lestev.
Vgrajene v strop ne zavzamejo veliko bivalnega prostora. Ko jih potrebujemo, jih izvlečemo, po uporabi pa jih enostavno zložimo v lestev in zapremo pokrov.

Spodnji del pokrova je dobro finalno obdelan, tako da ne kvari videza našega bivalnega prostora.
Na voljo so stopnice:
•  z lesenimi lestvami
•  s kovinskimi lestvami

LWM stopnice služijo dostopu na podstrešje. Sestavljene so iz kovinske lestve in energovarčnega pokrova. Termoizolacijski pokrov stopnic je debeline 36 mm in znatno omejuje izgubo toplote.


LWS Smart podstrešna lestev je zložljiva, narejena iz borovega lesa in ima izolirana vrata. Stopnice so rebraste, tako, da zmanjšujejo zdrs.

LWF stopnice so ognjeodporne namenjene dostopu na podstrešje, ter zagotavljajo protipožarno zaporo v primeru izbruha požara znotraj stavbe.


CEVASTI SVETLOBNIKI


 


 


Glavna funkcija cevastega svetlobnika SLT je dovajanje naravne svetlobe v notranjost stavbe. Vgradnja te vrste svetil omogoča dodatno osvetlitev v vseh prostorih. Predvsem takšnih, ki so brez možnosti dostopa dnevne svetlobe. To so lahko kletni prostori, hodniki, stopnišča in tudi podstrehe.

Preko cevastega svetlobnika spustimo dnevno sbetlobo v neosvetljen prostor in ga naredimo prijaznejšega in uporabnejšega. V drugih prostorih pa nam lahko cevasti svetlobnik omogoči dodaten vir svetlobe in s tem tudi prihranke električne energije.

Cevasti svetlobnik SLT prenaša dnevno svetlobo, ki vstopa v svetlobnoprenosno cev skozi kupolo, vgrajeno na strehi. V cev stopajoča sončna svetloba se v cevi odbija od fleksibilnih, odsevnih sten cevi in se usmerja navzdol v razpršitev. Vgrajen razpršilnik enakomerno porazdeljuje svetlobne žarke in dodatno osvetljuje prostor. Cevasti svetlobnik se lahko uporablja tudi zvečer in ponmoči, saj je vanj vgrajena ustrezna svetilna oprema, ki tako omogoča dodatno funkcijo osvetlitve.

Dolžina cevi v osnovnem paketu znaša 2,1 m, po potrebi pa jo lahko dokupite in s pomočjo ustrezne objemke podaljšamo.
Na voljo sta dva svetlobnika:
•   SLT 350, s premerom cevi 350 mm
•   SLT 550, s premerom cevi 550 mm
 


VEČ O PROIZVAJALCU


www.fakro.com


Nadaljuj
 

 

MIX d.o.o.

Stegne 15
1000 Ljubljana
ID št. za DDV: SI45586616
Matična št.: 5305802000
Zavezanec za DDV: DA
01 513 13 46
01 513 13 49
info@mix.si